Midzomersterrennachten

07/08/2011 - 22:00
08/08/2011 - 01:00

Zoals elk jaar doet MIRA mee aan het internationale sterrenkijkinitiatief Nuits des Etoiles, bij ons worden dat drie "Midzomersterrennachten" op een rij...

Bij het begin van de avond zullen de Maan en Saturnus (de planeet met die schitterende ringen, weet je wel) nog zichtbaar zijn, terwijl we na middernacht stilaan uitkijken naar de heldere reuzenplaneet Jupiter. Kom zelf kijken of je de vier maantjes die in 1610 door Galilei met zijn eenvoudig lenzenkijkertje werden ontdekt ook kan terugvinden vlak bij de grote Jupiter.

We zitten ook met een jarige aan de sterrenhemel. Onbekend is toch maar onbemind, dus proberen we de bezoekers tijdens deze Midzomersterrennachten te laten kennismaken met dit speciale hemelobject.

Bovendien prijken er in de zomermaanden tal van spectaculaire objecten aan de sterrenhemel: nevels, sterrenhopen, melkwegstelsels, opvallend gekleurde dubbelsterren,... ze zijn bij helder weer allemaal te zien met onze vele grote telescopen en verrekijkers.

Houd zeker ook een oogje (en oortje) gericht op de vallende sterren die in deze periode van het jaar voor een mooi spektakel zorgen.

De bezoekers krijgen vrije toegang op MIRA, je kan dus gratis komen waarnemen.

Alleen zij die een multimediavoorstelling willen bijwonen over meteoren en kometen en over de rare geschiedenis van de ontdekking van planeet Neptunus betalen 3,00 euro.