Bereikbaarheid Mira

Volkssterrenwacht Mira

Wegenwerken Grimbergen 2015-2018

Vanaf het voorjaar 2015 zullen er grote wegenwerken plaatsvinden op de Brusselsesteenweg en de Wolvertemsesteenweg, de twee belangrijkste invalswegen naar het centrum van Grimbergen (en dus ook naar MIRA).
Meer info en concrete stand-van-zaken bij Wegen en Verkeer.

Fiets

Het beste vervoermiddel blijft de fiets. Er bevindt zich een fietsenstalling aan de ingang van de Volkssterrenwacht. Jouw fietsroute uitstippelen kan eenvoudig via Google Maps. MIRA ligt langs mooie fietsroutes en fietsknooppunt 38 ligt aan het einde van de straat. Bovendien komt er binnenkort een grote kaart met de fietsknooppunten ter hoogte van onze ingang). Meer info over de knooppunten in de buurt van de Volkssterrenwacht vind je hier terug.

Bus, Tram en Trein

Grimbergen heeft geen eigen station, maar je kan tot in Vilvoorde sporen en daar overstappen op de bus. Wie via Brussel-Noord komt met de trein, kan ook hier afstappen en het openbaar vervoer nemen.

Kom je vanuit het station Vilvoorde? 

Neem aan het station bus 821 richting Merchtem en stap na 10 minuten af aan de halte 'Grimbergen Hoge Steenweg'. 

Kom je vanuit het station Brussel-Noord? 

Neem dan bus 230 richting Humbeek, bus 231 richting Kapelle-op-den-Bos of bus 232 richting Grimbergen en stap na 40 minuten af aan de halte 'Grimbergen Stelplaats'.

Voor een uitgebreid overzicht van trein- en busaanbod naar MIRA surf naar de website van de Lijn.

Wagen

Naast het gebouw is parking voorzien. 

Ook aan het Pastoor Woutersplein (op 400 meter afstand) is een ruime parking.

Met de WAGEN kan je MIRA bereiken via verschillende invalswegen.