BepiColombo is de eerste Europese ruimtemissie naar Mercurius, de planeet die totnutoe het minst onderzocht werd. De lancering is voorzien voor oktober 2018, de aankomst bij Mercurius voor december 2025. Gedurende minstens een jaar zullen 2 toestellen oa. de oppervlakte, het zwaartekrachts- en magnetisch veld in kaart brengen, en tegelijkertijd op zoek gaan naar de aanwezigheid van ijs in de lagergelegen gebieden die permanent in de schaduw liggen, en waar de temperatuur dus nooit boven het vriespunt uitkomt.
Tijdens de bijna 20 jaar-durende Cassini-missie (1997-2017) werden de planeet Saturnus en zijn manen onderzocht, en eveneens een probe (Huygens) neergelaten op de maan Titan. Behalve de ontdekking van nieuwe ringen en 2 nieuwe manen, bleek de maan Enceladus aan alle voorwaarden te voldoen die leven mogelijk maken, waaronder de aanwezigheid van vloeibaar water. Alle info over deze missie, de sonde, foto's, filmpjes, ... vindt u terug op deze site.
Clementine was (1994) een succesvolle (onbemande) maansonde, een samenwerking tussen het Amerikaanse leger en de NASA. Heel veel beeldmateriaal, met o.a. de mogelijkheid om interactief een detailbeeld samen te stellen van elke gewenste plaats op de Maan.
Sinds 2012 zoekt de Curiosity Rover naar tekenen van leven op Mars. Alle informatie omtrent deze missie vindt u hier.
Galileo is één der succesvolste ruimtesondes ooit. Onderweg bezocht het enkele planetoïden, maar het hoofddoel was natuurlijk de studie van Jupiter en zijn manen. Daar kwam het toestel in 1996 aan.
De website van de Japanse ruimtevaartorganisatie. Japan is een belangrijke speler in het ruimtevaartspel, en haalt stilaan zijn achterstand in op de "drie groten" (VS, Rusland en Europa). De site bevat heel wat interessante foto's en video's, vooral van Japanse ruimtetuigen en Japanse astronauten aan boord van Mir of Space Shuttle.
Het doel van de Juno-missie is het bestuderen van de vorming en evolutie van Jupiter. Alle info over deze missie, foto's, ... vindt u hier.
In 2003 werden 2 Marsrovers gelanceerd: Spirit en Opportunity. De rover Opportunity is nog steeds aktief en stuurt bijna dagelijks nieuwe beelden en waarnemingen door vanop het Marsoppervlak. Hier kun je alle beelden en persmededelingen vinden, alsook informatie over de rovers zelf.
Een kleine ruimtesonde (NEAR) die in een baan rond de planetoïde Eros draait. Hiervoor waren reeds een paar planetoïden "en passant" min of meer in detail gefotografeerd door ruimtesondes, maar NEAR levert doorlopend de indrukwekkendste beelden en filmpjes.
Nasa's New Millennium Program had vooral tot doel een paar technieken te testen die gebruikt zullen worden door "lange afstands-ruimtesondes".