De AAVSO is één der grootste verenigingen van amateur-astronomen. Ze verzamelt en coördineert de amateurwaarnemingen van veranderlijke sterren (+ nova's, supernova's,...) wereldwijd.
Deze site gaat in de eerste plaats over het gelijknamige boek van Michael Covington (een absolute aanrader trouwens), maar biedt daarnaast heel wat interessante informatie over het onderwerp. Enkele antwoorden op veelgestelde vragen over het fotograferen van de sterrenhemel, maar ook enkele gratis programmaatjes en de mogelijkheid om online de geschikte belichtingstijd te berekenen.
De website van Gerald Rhemann, één van Europa's beste astrofotografen. Een aantal prachtige opnames van deze amateur zijn ook te koop. Daarenboven kan men hier ook telescopen kopen (postorder).
Bondige website die de positie van het ISS boven het aardoppervlak in real-time weergeeft, én op een héél overzichtelijke manier de doorgangen en de zichtbaarheid van ISS berekent (en illustreert) voor een locatie naar keus.
Jerry Lodriguss, vooral gespecialiseerd in kleurrijke deep-sky astrofotografie, maar ook enkele mooie sfeeropnames. Enkele van zijn opnames hangen ook in de toonzaal op MIRA.
Voor wie wil planetoïden opzoeken. Online gedetailleerde sterrenkaartjes met de posities van deze kleine planeetjes. Men kan het waarnemingstijdstip ingeven, en kiezen uit een grote lijst waarnemingsplaatsen.
Franky is voorzitter van de werkgroep "Zon" van de VVS. Deze amateur uit Vlamertinge is één der grote specialisten wat betreft de fotografie (zowel digitaal als klassiek) van de Zon. U vindt er vaak héél recente beelden.
Kunstmaanwaarnemingen. Online berekingen voor de doortochten van de belangrijkste kunstmanen (ISS, Iridiums,...). Met heel wat extra's (sterrenkaartjes, planetarium,...).
Lichthinder. De IDA is een internationale vereniging, bestaande uit professionele en amateur-astronomen, die ijvert tegen de overal oprukkende lichthinder.
De IMO is een overkoepelende organisatie van meteoorwaarnemers. Op deze site zijn zowel waarnemingsverslagen te vinden, als nieuwsberichten, voorspellingen, algemene artikels en nuttige software.
Een virtuele telescoop. De gebruiker kan beelden laten genereren (afkomstig uit een waarschijnlijk immense databank) van elk deel van de hemel, in alle mogelijke golflengten (zichtbaar licht, radio, X-stralen,...)
Maak zelf je sterrenkaartjes! Een interactief planetariumprogramma waarmee je online sterrenkaartjes kan produceren, in functie van je waarnemingsplaats.