Sterrenkijkdag

24/02/2018 - 19:00
24/02/2018 - 23:00

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2018 vinden die plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari. De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

Op vrijdag 23 februari is er op MIRA de Astroclub met Frank Deboosere, maar op zaterdag 24 februari is MIRA in het kader van de Sterrenkijkdagen open van 19 tot 23 uur. Het publiek kan doorlopend op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

De Maan is voor zevenenzestig procent verlicht, zodat er met behulp van onze vele telescopen op onze buur heel wat mooie kraters, bergen, enzovoort te bewonderen vallen.

Maan 67% verlichtMaan 67% verlicht

Daarnaast is de wintersterrenhemel van de partij met klassiekers als sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. Maar naarmate de avond vordert beginnen ook al de lentesterrenbeelden in het oosten te verschijnen.

Aanvang: 19.00 uur
Vrije toegang.
Wie de multimediavoorstelling wenst bij te wonen betaalt 3 euro.