Ons veranderend klimaat

30/09/2016 - 19:30
30/09/2016 - 22:30

Het klimaat is voor ons allen van groot belang. In onze streken hebben wij een gematigd zeeklimaat met milde winters en zomers en het ganse jaar door kans op neerslag. Maar het klimaat is geen gegeven dat voor eeuwig en altijd onveranderlijk is, verschillende factoren spelen daarbij een rol. Sinds vele decennia is er duidelijk wat aan de hand met het klimaat, en dit wereldwijd. Alles wijst erop dat we te maken hebben met een serieuze klimaatopwarming die verstrekkende gevolgen kan/zal hebben voor de hele mensheid.

Ook de beleidsmakers zijn intussen overtuigd dat er fundamentele klimaatveranderingen aan de gang zijn en dat wij allen een rol te spelen hebben om de toenemende uitstoot van broeikasgassen zoveel mogelijk te beperken. Die broeikasgassen zijn immers een hoofdrolspeler in de hele problematiek. Neem hier een kijkje voor betrouwbare klimaatinfo vanwege de federale overheid.

En dus een zeer boeiend onderwerp waarover weerman Frank Deboosere meer toelichting zal geven tijdens zijn multimediavoorstelling.

Tegen 20:30 uur wanneer Frank met zijn voorstelling klaar is, kunnen de bezoekers terecht op het waarnemingsterras. Bij helder weer kunnen we laag boven de zuidwestelijke horizon nog even de planeten Mars en Saturnus met onze telescopen bekijken. Naderhand staan de objecten van de vroege herfststerrenhemel op het waarnemingsprogramma.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.