Met Europa de ruimte in

25/03/2016 - 19:30
25/03/2016 - 22:30

In het begin van het ruimtevaarttijdperk waren er enkel maar Amerikaanse en Russische projecten waar ook de rest van de wereldbevolking zich aan vergaapte. Maar geleidelijk kwamen er ook andere organisaties zich mengen in het verhaal van de ruimtevaart, en een heel betrouwbare partner hierbij is zeer zeker de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

De ESA (European Space Agency) ontstond in 1975 en telt intussen 22 lidstaten, waaronder België.

Bekende projecten zijn o.a. Envisat, Mars Express, Venus Express, Herschel en Planck. Hiermee staat Europa echt wel aan de top op het gebied van ruimtevaart en wetenschappelijk onderzoek in de ruimte.

Tijdens de multimediavoorstelling van Frank Deboosere maken we kennis met een aantal boeiende Europese ruimtemissies van vroeger, nu en in de toekomst.

Wie wil kan ook de tentoonstelling bezoeken met de vele maquettes en experimenten. Maar we hopen vooral ook op helder weer, dan kunnen wij met behulp van onze vele krachtige telescopen de bezoekers laten kennismaken met de prachtige winter- en lentesterrenhemel. De reuzenplaneet Jupiter staat te pronken aan de hemel, boeiend vanavond om te zien hoe drie van de vier grote maantjes in de buurt van de planeet stilletjes van plaats wisselen. Voor de laatblijvers verschijnt tegen 22.30 u de Maan ook ten tonele.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.