Een astronomische terugblik op 2015

29/01/2016 - 19:30
29/01/2016 - 22:30

2015 had voor de sterrenkundeliefhebbers heel wat boeiends in petto! Zo was er op 20 maart de gedeeltelijke zonsverduistering met de daaraan voorafgaande eclipsbrilletjesgekte, op 28 september volgde in alle vroegte een zeer geslaagde maansverduistering, we waren getuige van het wedervaren van de Europese ruimtesonde Rosetta en landingstoestelletje Philae bij komeet Churyumov-Gerasimenko. En een ander hoogtepunt was zeker de geslaagde doortocht van het Amerikaanse ruimtetuig New Horizons bij dwergplaneet Pluto en zijn manen.

Tijdens de multimediavoorstelling van Frank Deboosere herbeleven de deelnemers een goed gevuld sterrenjaar 2015 waarbij fraai beeldmateriaal en deskundige uitleg er een boeiende avond zullen van maken op MIRA.

Wie wil kan ook de tentoonstelling bezoeken met de vele maquettes en experimenten. Maar we hopen vooral ook op helder weer, dan kunnen wij met behulp van onze vele krachtige telescopen de bezoekers laten kennismaken met de prachtige wintersterrenhemel. Voor de laatblijvers verschijnt tegen 23 u reuzenplaneet Jupiter ook ten tonele.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.