Lezing Jonas Sarens "Het klimaat, een vloek of een zegen?"

16/05/2015 - 15:00
16/05/2015 - 17:00

Het weer en het klimaat zijn onderwerpen die de mensheid altijd extreem geboeid hebben, simpelweg omdat het gaat over de condities waarin de mensheid dient te leven en te overleven. We worden via het journaal genoeg geconfronteerd met beelden van extreem weer, en over de aan de gang zijnde klimaatsverandering worden op het allerhoogste niveau internationale topconferenties georganiseerd.

Zeker is: dit brandend actueel thema zal ons in de toekomst nog voor veel uitdagingen plaatsen. Maar alvorens we deze kunnen oplossen is het interessant om er even bij stil te staan wat het klimaat juist is en hoe het werkt, vooral met het oog op de huidige veranderingen die we meemaken. Verder kunnen de aanwezigen tijdens deze lezing zich aan een boeiende en luchtige reis door de geschiedenis verwachten waar de impact van een veranderend klimaat allesbepalend is voor de wereld waar we nu in leven.

Jonas Sarens is student lerarenopleiding met specialisatie geografie aan de Erasmus Hogeschool in Brussel en ook medewerker aan jeugdstages van onze volkssterrenwacht.

Aanvang: 15 uur
Toegang: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.