Astroclub met Frank Deboosere: "Een astronomische vooruitblik op 2015"

28/11/2014 - 19:30
28/11/2014 - 22:30

Naar goede gewoonte blikt Frank Deboosere tijdens de laatste Astroclub van het jaar vooruit op het komende jaar. Er zijn altijd ruimtemissies die van start gaan of aan hun eigenlijke opdracht beginnen na een soms jarenlange reis naar een welbepaald object. Ook zijn er qua waarnemingen elk jaar wel enkele dingen die op de agenda staan. En we laten ons natuurlijk ook graag verrassen door gebeurtenissen die niet voorzien zijn, maar eind 2014 kunnen we natuurlijk niet weten wat 2015 op dat gebied voor ons in petto heeft.

We kijken alvast vol verwachting uit naar de totale maansverduistering die op maandag 28 september in de vroege ochtend zal plaatsvinden.

Bij helder weer staan onze vele waarnemingsinstrumenten ter beschikking om de wintersterrenhemel te observeren. We verkennen zeker het gebied waar Orion, de Stier en de Tweelingen aan de hemel staan te pronken. De halve Maan is present tot ongeveer 23 uur. En tegen dat onze buur in het westen ondergaat verschijnt rustig boven de oostelijke horizon de reuzenplaneet Jupiter. Voor de laatblijvers ongetwijfeld een boeiend spektakel!

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.