Astroclub met Frank Deboosere: "Grote namen uit de sterrenkunde" LET OP: WEEK VROEGER DAN NORMAAL!

24/10/2014 - 19:30
24/10/2014 - 22:30

LET OP: ASTROCLUB DEZE MAAND WEEK VROEGER DAN NORMAAL!

Sterrenkunde is uiteraard de mooiste aller wetenschappen. Misschien een boude uitspraak, maar van ons als amateurastronomen kan je natuurlijk moeilijk veel anders verwachten, nietwaar? Feit is dat we in de sterrenkunde te maken krijgen met onderzoek dat zowel de wereld van het allerkleinste als de wereld van het allergrootste bestudeert.

En dat fascinerende onderzoek dat wij heden ten dage op de voet kunnen volgen via gespecialiseerde kanalen (zie bv. hier of hier) is er gekomen dankzij het denk- en onderzoekwerk van vele grote geleerden. Copernicus, Galilei, Newton, Einstein zijn namen die bij velen niet onbekend zijn, maar er zijn nog zoveel meer belangrijke astronomen geweest de voorbije millennia, Frank Deboosere zet een aantal van hen in de kijker ter gelegenheid van de Astroclub van deze maand.

Galileo GalileiGalileo Galilei

Isaac NewtonIsaac Newton

Albert EinsteinAlbert Einstein

Na de voorstelling van Frank is er mogelijkheid om bij helder weer te gaan waarnemen op het terras van de volkssterrenwacht. Qua planeten zullen we ons moeten tevreden stellen met een blik op de heel ver verwijderde Uranus en Neptunus, zelfs met onze krachtige telescopen blijven dit heel bescheiden objecten, maar toch duidelijk met een blauwachtige schijn. Voorts zullen we de uitlopers van de zomersterrenhemel en de prille herfststerrenhemel verkennen. Daarin zitten een boel aantrekkelijke objecten, met de telescopen, maar zeker ook met de verrekijkers waarover MIRA beschikt.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.