Astroclub met Frank Deboosere: "Weerweetjes van vroeger en nu"

29/03/2013 - 19:30
29/03/2013 - 22:30

Er zijn weinig onderwerpen die ons meer bezighouden dan het weer: het is mooi weer, het is snertweer, we voelen ons somber door de grauwe luchten of onze goeie luim heeft te maken met het heerlijke zonnetje. In het journaal zien we met ontzetting het weer verwoestend uithalen als er zich ergens op onze planeet reusachtige overstromingen voordoen of wanneer orkanen over het continent razen. Iedereen weet dat de bliksem gevaarlijk is, en we leven allen met het idee dat het bij ons vaak regent.

Over het weer heeft iedereen een mening en is er veel interessants te vertellen. Frank Deboosere is de ideale persoon om ons daarover een boeiend multimediaal programma te presenteren met allerhande weetjes over het weer van voreger en nu.

Bij helder weer staan onze vele waarnemingsinstrumenten ter beschikking om de overgang van de wintersterrenhemel naar die van de lente te observeren. De planeet Jupiter is nog steeds present, maar de aanwezigen die het nodige geduld opbrengen kunnen laat op de avond ook nog de planeet Saturnus bewonderen. De Maan staat wel aan hetzelfde stuk sterrenhemel te schitteren, maar zal niet te veel storen om de mooie ringen van Saturnus waar te nemen alsook de maan Titan daar in de buurt.

Aanvang: 19.30 uur
Toegang: 6 euro / kinderen tot 10 jaar: 3 euro
Wie lid van MIRA is, kan gratis deelnemen of aan de helft van de prijs.