Midzomersterrennachten

12/08/2012 - 22:00
13/08/2012 - 01:00

Zoals elk jaar doet MIRA mee aan het internationale sterrenkijkinitiatief Nuits des Étoiles, bij ons worden dat drie "Midzomersterrennachten" op een rij...
Bij helder weer kan u dan zowel op vrijdagavond (10/08), zaterdagavond (11/08) als zondag (12/08) de prachtige zomersterrenhemel komen verkennen doorheen onze krachtige telescopen en verrekijkers.
Vroeg op de avond is nog de planeet Saturnus met zijn ringen te zien (en op vrijdagavond kunnen we misschien nog nipt een blik werpen op het ragfijne maansikkeltje), maar de ganse tijd door is er het typische spectaculaire aanbod van de zomerhemel: fraaie sterrenhopen, bolhopen, nevels, dubbelsterren allerhande, en zelfs een paar opvallend knalrode koolstofsterren.

Bovendien is dit natuurlijk dé periode om vallende sterren te kijken (het maximum van de Perseïden-zwerm valt omstreekt 12-13 augustus), dus met wat geluk ziet u wel een paar meteoortjes voorbijflitsen. Maar via ons radio-detectiesysteem krijgt u er met zekerheid ook te horen, vele per minuut zelfs die avonden!

De bezoekers krijgen vrije toegang op MIRA, je kan dus gratis komen waarnemen.

Alleen zij die een multimediavoorstelling willen bijwonen over meteoren en kometen betalen 3,00 euro.