Astroclub met Frank Deboosere: "Astrofotografie, de digitale revolutie"

25/11/2011 - 19:30
25/11/2011 - 22:30

Dankzij het opkomen van computers en digitale camera's is astrofotografie de laatste jaren veel toegankelijker geworden voor de amateur. CCD's en digitale spiegelreflexcamera's hebben de plaats ingenomen van fotografische platen en chemische films. De manier van werken is lichtjes anders dan bij de klassieke astrofotografie, maar de mogelijkheden zijn enorm. Tijdens deze Astroclub vertelt Frank Deboosere er meer over in zijn multimediavoorstelling. Met uiteraard veel beeldmateriaal van eigen bodem.

Na de voordracht kunnen de deelnemers op het waarneemterras terecht om gebruik te maken van de verschillende telescopen.
In het oosten beginnen de typische wintersterrenbeelden op te komen: Orion, de Tweelingen en de Stier. De Orionnevel, een gasnevel waarin nieuwe sterren geboren worden, is zichtbaar, alsook de krabnevel, die het restant is van een ster die in 1054 als een supernova aan haar eind kwam. Verder blijft Jupiter de mooiste planeet aan de hemel, samen met Venus in het begin van de avond. Het maantje Ganymedes van Jupiter komt in de loop van de avond in de schaduwkegel van de planeet: we zijn getuige van een maansverduistering bij een andere planeet!

Toegang: 5 euro / kinderen tot 10 jaar betalen slechts 2,50 euro.