Sterrenkijken in hartje Brussel

17/04/2010 - 20:00
17/04/2010 - 23:30

Gezien het geweldige succes van de editie 2009, was het logisch dat we ook in 2010 een actie "sterrenkijken in hartje Brussel" organiseerden.

Bij helder weer (en ook alleen dan) trekken we op zaterdag 17 april met een batterij grote en kleinere telescopen naar de Brusselse Grasmarkt (vlak naast de Grote Markt). De datum is speciaal gekozen omwille van de vele (hemel)bezienswaardigheden: behalve Manneke Pis zullen we die avond niet alleen de Maan kunnen zien, maar ook Mars (de rode planeet), Saturnus (met zijn ringen) en héél vroeg op de avond misschien ook nog Venus.

Deze locatie werd uitgekozen omwille van zijn centrale ligging (vlakbij de Grote Markt, midden in het uitgaanscentrum van de hoofdstad) maar ook omwille van het uitzicht: middenin de grootstad zijn er immers weinig plaatsen met voldoende uitzicht op de hemel!


Woont u zelf in het Brusselse en wil u graag een affiche van deze activiteit ophangen op een duidelijke zichtbare plaats: hier kan u een affiche downloaden in PDF-formaat (rechtsklikken op de link en downloaden).

Klik hier als u nog eens wil nagenieten van de foto's van de editie van vorig jaar (vrijdag 3 april).